El teatre acull les diversitats i realitats dels joves

A Barcelona s’han començat a realitzar tallers de teatre amb grups de joves al barri del Raval. El grup de joves està format per persones de diferents antecedents culturals i realitats diverses.

Els tallers de teatre ajuden al grup de joves a desenvolupar les seves habilitats pel seu dia a dia però sobretot com acompanyament emocional. Crear uns vincles emocionals entre les persones participants per aconseguir un entorn acollidor, de confiança i seguretat.

El començament va costar una mica d’engegar per a les participants, donat a les vergonyes o el fet d’haver de parlar en públic. Necessitàvem començar per les bases, és a dir, crear relacions i coneixença entre les persones participants. La diversitat i les realitats de cada persona fa que sigui necessari treballar més temps la cohesió i coneixença del grup, que acaba sent més enriquidor per tothom, tant per elles com pel projecte.

Després de les sessions de coneixença, de relacionar-se i d’interacció entre tots va facilitar la participació en els tallers. A partir d’aquest punt les habilitats teatrals els ajuden en la seva comunicació verbal i no verbal en la realitat de cada persona en el seu dia a dia.

Partim d’una situació diversa i què pot semblar complexa, però que aquest tipus de taller obre una porta pel coneixement propi.